Over ons Hier staan we voor

Paneelbouwer sinds 1979

Aqualectra is sinds 1 november 1979 jouw paneelbouwer. Een merkonafhankelijke leverancier met alle vrijheid om de beste en meest vooruitstrevende componenten toe te passen. Onze calculatoren en projectleiders vinden altijd de beste oplossing en materialen, passend binnen het budget.

Benieuwd naar het verhaal achter Aqualectra? Lees hier alles over wie we zijn, waar we voor staan en wat onze missie en visie inhoudt.

Onze missie en visie

Al sinds 1 november 1979 zijn we een merkonafhankelijke paneelbouwer en leverancier. Daardoor hebben we alle vrijheid om de beste en meest vooruitstrevende componenten toe te passen. Onze calculatoren en projectleiders vinden binnen je budget de beste oplossing en materialen voor alle projecten.

Missie

Aqualectra draagt als vooraanstaand en allround paneelbouwer, met haar expertise, producten & diensten bij aan het succes en de continuïteit van haar relaties, waarbij verantwoord- en milieubewust ondernemen centraal staat.

Visie

Aqualectra wil binnen de nationale- en internationale markt als toonaangevend fabrikant, leverancier, (kennis)partner en dienstverlener, een niet meer weg te denken bijdrage leveren in het succes van haar relaties en eindgebruikers. Dit door toepassing van brede innoverende totaaloplossingen en sterk ondersteunende nazorg.

Onze Lean-filosofie en MVO-principes

Bij Aqualectra ondersteunen we de Lean-filosofie als onderdeel van ons beleid. Lean staat voor ‘slank’. Dat houdt in dat we verspilling willen voorkomen. Al onze activiteiten, ingezette middelen, materialen en processen voegen waarde toe aan jou als klant. Met deze filosofie en ons beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) ondersteunen we ook de 3 MVO-pijlers People, Planet en Profit. Dit zijn onze belangrijkste uitgangspunten:

  • Jij als klant staat centraal. We zijn altijd op zoek naar de slimste en krachtigste oplossing voor de beste prijs
  • Onder toegevoegde waarde verstaan we dat onze producten of diensten erdoor worden getransformeerd
  • Ons doel is om de flow in stand te houden
  • Alles wat we doen is noodzakelijk om projecten uit te voeren. Als klant betaal je dus nooit voor onnodige handelingen
  • We leveren projecten goed en op tijd op
  • We hebben een vraaggestuurd productiesysteem (ook wel bekend als ‘pull’). Op die manier voorkomen we verspilling en onnodige voorraad

We respecteren onze medewerkers en ondersteunen het productieproces met ergonomische oplossingen.

Onze certificaten

We hebben een aantal certificaten, waaronder ISO 9001, UL, VCA* en MVO prestatieladder niveau 3. Daarmee voldoen we niet alleen aan wet- en regelgeving, maar weet je ook zeker dat we een betrouwbare en regelmatig getoetste partner zijn voor de meest uiteenlopende projecten.

Initiatieven voor een betere wereld

Duurzaamheid

Duurzaamheid betekent voor Aqualectra dat we zorgen voor evenwicht tussen mens, milieu en economie. Voor nu, maar ook voor de komende generaties. We geloven in dingen goed doen en de goede dingen doen.

Veiligheid

Elke dag werken we aan prachtige projecten waar we trots op zijn. Maar ons werk kent ook risico’s, omstandigheden die dagelijks veranderen en tijdsdruk. Daarom is het belangrijk dat onze mensen en partners hun werk altijd veilig kunnen doen.

VINCI Energies & Aqualectra

VINCI Energies & Aqualectra

Aqualectra is een merk van VINCI Energies. Lees hier meer over de samenwerking tussen VINCI energies en Aqualectra, en de voordelen hiervan.

Onze historie

1979

oprichting Aqualectra Service b.v.

1981

Overname Aqualectra Service b.v. door Grundfos.

1987

Naamswijziging naar Grundfos Aqualectra b.v.

1998

Voortzetting als geheel zelfstandig Aqualectra b.v. (management buy out).

2002

Verhuizing naar Flemingstraat 48, van 5 locaties naar 1 (4.800 m² werkplaats).

2005

Wisseling van eigenaren, voortzetting als Aqualectra b.v.

2007

Uitbreiding met locatie Verdeelsystemen, Flemingstraat 23 (725 m² werkplaats).

2010

Aanpassing van de productie door invoering van de methodiek Lean Manufacturing

2017

Uitbreiding met productielocatie, Flemingstraat 25 (500 m² werkplaats).

2022

Toetreding tot het VINCI Energies netwerk.