Duurzaamheid

Ecovadis Platinum

Aqualectra is een merk van VINCI Energies in Nederland. Elk jaar laat VINCI Energies zichzelf met al haar merken en business units toetsen op haar Corporate Social Responsibility beleid en aanpak in de operationele activiteiten. VINCI Energies wordt dan getoetst op 21 topics, die gegroepeerd worden in de gebieden Environment, Social & Governance (ESG). Hierbij wordt onder andere getoetst op ethisch ondernemen, aandacht voor oplossingen die leiden tot het behoud van een toekomstbestendige leefomgeving, gezonde arbeidsverhoudingen, human rights en een duurzame leveranciersketen. VINCI Energies en dus ook Aqualectra heeft een Ecovadis Platinum certificering. Zo laat VINCI Energies en Aqualectra zien dat maatschappelijk verantwoord ondernemen in ons DNA zit en onderdeel is van ons dagelijks handelen.

Ecovadis Platinum

Lees hier meer over deze certificering

CO2-Prestatieladder niveau 5

Naast de audit door Ecovadis laat VINCI Energies in Nederland zich ook toetsen op haar CO2-beleid en aanpak. VINCI Energies gebruikt de CO2-Prestatieladder om te toetsen waar ze staat, en waar de actiepunten liggen op het gebied van CO2-bewust handelen in haar bedrijfsvoering en uitvoering van projecten om zo haar doelstellingen te behalen. VINCI Energies, en dus ook Aqualectra, heeft CO2-Prestatieladder niveau 5 behaald in 2023.

CO2-Prestatieladder

Lees hier meer over deze certificering

Dit is duurzaamheid voor ons

Duurzaamheid betekent voor Aqualectra dat we zorgen voor evenwicht tussen mens, milieu en economie. Voor nu, maar ook voor de komende generaties. We geloven in dingen goed doen en de goede dingen doen.

Dat doen we op basis van People, Planet, Profit (3 p’s) en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, oftewel MVO. We houden rekening met het effect van onze organisatie op onze omgeving en maken maatschappelijk verantwoord ondernemen tastbaar en functioneel. Deze manier van bedrijfsvoering zorgt voor continuïteit op de korte en lange termijn. Daarnaast is het goed voor zowel onze medewerkers als omgeving. Bij alle beslissingen zoeken we de juiste balans tussen People, Planet en Profit.

Ons MVO-verslag is op te vragen via het contactformulier.

Betere leefomgeving, effectievere organisatie

Het doel van ons duurzaamheidsbeleid is om een verbeterde leefomgeving en een efficiëntere en effectievere organisatie met een gezonde toekomst te creëren. Daarom is MVO in onze missie een belangrijk onderdeel van onze identiteit.

We vergroten de transparantie hierover door onze intentieverklaring over het beleid aan te vullen. Dat doen we om deze redenen:

● De ontwikkelingen in de markt
● Om onze missie concreet te maken
● Om te voldoen aan de behoefte van stakeholders

Onze inspanningen voor duurzaamheid leiden tot mooie resultaten. Zo hebben we sinds november 2015 het certificaat MVO prestatieladder niveau 3 in ons bezit.