2022-05-10

OVERNAME DOOR VINCI ENERGIES

MET AQUALECTRA VERSTERKT VINCI ENERGIES HAAR PORTFOLIO IN PANEELBOUW EN LAAG- EN MIDDENSPANNING

Vandaag maakt VINCI Energies bekend Aqualectra uit Heerhugowaard overgenomen te hebben. Door deze acquisitie versterkt ze haar portfolio in paneelbouw en de kennis op het gebied van laag- en middenspanning binnen drie van haar business lines: Industrie, Building Solutions en Infrastructuur. 

Tom Stringer, Algemeen Directeur van Aqualectra:
“Door ons aan te sluiten bij VINCI Energies zijn we verzekerd van een werkomgeving voor onze
medewerkers waar ze zich verder kunnen ontwikkelen in hun vakgebied, waarbij persoonlijke
ontwikkeling voorop staat. VINCI Energies is een stabiele organisatie en heeft bovendien eenzelfde cultuur en werkwijze als Aqualectra, dat gaf het vertrouwen en de doorslag om deze stap te zetten.”

Aqualectra produceert besturingskasten en -panelen, regelkasten, HVAC-kasten, middenspannings- en laagspanningsverdeelinrichtingen en producten voor gebouwautomatisering.

Huuk Mandos, Perimeter Director bij VINCI Energies:
“De expertise op laag- en middenspanning en de producten van Aqualectra bieden een sterke
toegevoegde waarde aan ons bestaande portfolio in paneelbouw. Samen kunnen we onze klanten nog beter voorzien van de juiste oplossingen. Het doet me veel genoegen dat we Aqualectra en haar medewerkers kunnen verwelkomen in onze organisatie.’

Deze overname is volledig in lijn met de VINCI Energies strategie om haar portfolio met laag- en
middenspanning kennis te versterken. Aqualectra blijft, zoals u dat gewend bent, zich voor al haar relaties optimaal inspannen en blijft daarbij handelen onder haar eigen naam.

VINCI ENERGIES