Projecten

MVO-projecten

In het kader van ons MVO-beleid draagt Aqualectra bij aan een aantal projecten en initiatieven.

Wegwerpwaterflessen? Niet voor ons
Omdat we betrokken zijn bij de omgeving en onze planeet, hebben we ons aangesloten bij de Dopper Wave (P.E.T free world). Aqualectra heeft de pledge ondertekend waarmee we een eerste stap hebben gezet naar uitbanning van single use plastic binnen Aqualectra. Laten we samen gaan voor #wegwerpvrij! Sluit je aan bij de Dopper Wave en strijd mee tegen wegwerpwaterflessen.

Techneuten in de dop
Veel jongeren komen nog te weinig in contact met de mogelijkheden van technische sectoren, waardoor nu nog te weinig jongeren kiezen voor een technische opleiding. Aqualectra is al jaren een erkend leerbedrijf en zet zich in door het geven van lezingen en rondleidingen voor geïnteresseerden in samenwerkingen met lokale scholen, docenten en praktijkopleiders.

 Stichting Helpende HandStichting Helpende Hand
Aqualectra steunt deze stichting door ieder jaar kerstpakketten en paasattenties te doneren. Ook zaken als te vervangen servies doneren we aan deze stichting. Op deze manier zorgen we dat spullen niet onnodig worden weggegooid en dragen wij ons steentje bij voor de minima in Noord-Holland en Nederland.

Goede doelen
Het geld dat we normaal aan kerstkaarten en relatiegeschenken zouden hebben besteed hebben we toegevoegd aan onze bijdrage aan goede doelen. Dit jaar (2019) heeft Aqualectra de volgende goede doelen gesteund:
•Rode Kruis
•’t Praethuys
•Emma Kinderziekenhuis
•Amsterdam City Swim (ALS)
•NEMO
•Nationaal MS Fonds
•Stichting De Waaier

tumbnail_flyer_kennisdelingKennis delen is waarde toevoegen
Aqualectra is actief in het delen en inspireren van mensen uit organisaties, werkgroepen, scholen of zakelijke partners of klanten. Met regelmaat geven wij bedrijfsrondleidingen met handvatten, informatie over actuele onderwerpen en methoden.

Kwaliteits-projecten

tumbnail_FederatiePaneelbouwBranchevereniging Federatie Paneelbouw
Maakt onderdeel uit van de Federatie Elektrotechniek (Fedet) en heeft een duidelijke visie: ‘Het waarborgen van de kwaliteit van schakel- en besturingspanelen ter stimulatie en het behoud van de paneelbouw- én de maakindustrie in Nederland’.

Smart industrie ambasadeurAmbassadeur: Smart Industry
Smart industrie wil de Nederlandse industrie versterken door maximaal gebruik te maken van de nieuwste informatie en technologische ontwikkelingen zodat deze efficiënter, flexibeler, kwalitatief beter en ’tailor made’ kan produceren. Aqualectra is ambassadeur van Smart Industry.

tumbnail_Lean N-H Lean Noord-Holland en QRM
De maakindustrie is een van de belangrijkste sectoren van Noord-Holland Noord. Helaas is daar niet altijd evenveel aandacht en waardering voor. Het is immers techniek en voor velen is techniek niet zo sexy. Maar wel essentieel voor de concurrentiekracht van een regio en een land.

Projecten zijn S.M.A.R.T

Aqualectra geeft jaarlijks diverse projecten vorm. Projecten gericht op procesverbeteringen of gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen. De gehele organisatie is hier bij betrokken. Projecten hebben een kop en een staart en daardoor goed te volgen. Enkele projecten hebben wij hiernaast weergegeven.

Input van onze stakeholders zijn belangrijk

Aqualectra heeft in haar visie opgenomen dat zij een niet meer weg te denken bijdrage wil leveren in het succes van haar relaties en eindgebruikers. Dit kunnen we niet zonder onderzoek. Jaarlijks sturen we serveys rond om een goed beeld te krijgen van en feeling te houden met de behoeften van onze stakeholders.

Contact

Zie ook