Projecten

MVO-projecten

In het kader van ons MVO-beleid draagt Aqualectra bij aan een aantal projecten en initiatieven.

Schakelkast als bijdrage aan CCM Trofee
De CCM projectgroep van InHolland heeft met vereende kracht gewerkt aan een volledig automatische robot die water van punt A naar punt B kon brengen.Het resultaat is verbluffend en ze hebben deze internationale mechatronica wedstrijd, de CCM trofee 2017 gewonnen!

Snoeiafval in de strijd tegen kanker
De taxushaag ziet er niet alleen gezellig uit maar zorgt ook in de snoeiperiode van 15 juni tot 31 augustus voor bruikbaar jong snoeiafval. Het snoeiafval wordt gebruikt als basisgrondstof voor chemotherapie.

 Mix en Match in InHollandErkend leerbedrijf
Leerlingen van diverse niveaus en opleidingen kunnen bij Aqualectra werkervaring opdoen. Aqualectra is al jaren een erkend leerbedrijf en zet zich zichtbaar in door het geven van lezingen en door de samenwerkingen met scholen en docenten. zie Stages en leerwerktrajecten.

 Zeekadetten HeerhugowaardSponsering 2016: Schakelkast
Zeekadetkorps Heerhugowaard is een maritieme jeugdvereniging die de jeugd spelenderwijs de weg naar zee wijst. Aqualectra draagt bij met een compleet nieuwe schakelkast om hun schip veilig te houden.

Sponsering 2016: Stichting Semmy
Zondag 4 september is het zover, dan fietsen 8 medewerkers van Aqualectra door het heuvelachtige bos van de Noordwijkse duinen voor stichting Semmy, een organisatie die zich inzet om geld in te zamelen voor onderzoek zodat de kans op genezing voor kinderen met kanker in de hersenstam dichterbij komt.

tumbnail_flyer_kennisdelingKennis delen is waarde toevoegen
Aqualectra is actief in het delen en inspireren van mensen uit organisaties, werkgroepen, scholen of zakelijke partners of klanten. Met regelmaat geven wij bedrijfsrondleidingen met handvatten, informatie over actuele onderwerpen en methoden.

Kwaliteits-projecten

tumbnail_FederatiePaneelbouwBranchevereniging Federatie Paneelbouw
Maakt onderdeel uit van de Federatie Elektrotechniek (Fedet) en heeft een duidelijke visie: ‘Het waarborgen van de kwaliteit van schakel- en besturingspanelen ter stimulatie en het behoud van de paneelbouw- én de maakindustrie in Nederland’.

Smart industrie ambasadeurAmbassadeur: Smart Industry
Smart industrie wil de Nederlandse industrie versterken door maximaal gebruik te maken van de nieuwste informatie en technologische ontwikkelingen zodat deze efficiënter, flexibeler, kwalitatief beter en ‘tailor made’ kan produceren. Aqualectra is ambassadeur van Smart Industry.

tumbnail_Lean N-H Lean Noord-Holland en WCO 2020
De maakindustrie is een van de belangrijkste sectoren van Noord-Holland Noord. Helaas is daar niet altijd evenveel aandacht en waardering voor. Het is immers techniek en voor velen is techniek niet zo sexy. Maar wel essentieel voor de concurrentiekracht van een regio en een land.

Projecten zijn S.M.A.R.T

Aqualectra geeft jaarlijks diverse projecten vorm. Projecten gericht op procesverbeteringen of gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen. De gehele organisatie is hier bij betrokken. Projecten hebben een kop en een staart en daardoor goed te volgen. Enkele projecten hebben wij hiernaast weergegeven.

Input van onze stakeholders zijn belangrijk

Aqualectra heeft in haar visie opgenomen dat zij een niet meer weg te denken bijdrage wil leveren in het succes van haar relaties en eindgebruikers. Dit kunnen we niet zonder onderzoek. Jaarlijks sturen we serveys rond om een goed beeld te krijgen van en feeling te houden met de behoeften van onze stakeholders.

Contact

Zie ook