2018-11-26

Hoog werkplezier, laag verzuim

De hoge veiligheidscultuur binnen het bedrijf en de aandacht die er is voor risicomanagement, dragen bij aan het werkplezier van de werknemers van Aqualectra.


Artikel FME Risicomanagement

“Zonder risico’s, geen vooruitgang”

De Nederlandse economie zit in de lift. Naar verwachting groeit de economie in 2019 voor het zesde jaar op rij. Als ondernemer durf je weer te investeren en risico’s te nemen. “Zonder risico’s, geen vooruitgang”, mits het weloverwogen gebeurt. Door bewust om te gaan met verschillende soorten risico’s, kun je als ondernemer beter inspelen op kansen en bedreigingen. Dat geeft je een voorsprong op de concurrentie. Het eenmalig inventariseren van de risico’s is echter niet voldoende. Risicomanagement is een continu proces. Risico’s veranderen voortdurend door nieuwe technologische ontwikkelingen (zoals digitalisering, robotisering en connectiviteit) en wijzigende wetgeving. Om hierop adequaat te kunnen inspelen, is het van belang dat risicomanagement in alle lagen van de organisatie als belangrijke prioriteit wordt beleefd.

In deze editie van het FME Ledenvoordeel Magazine lees je alles over het thema Risicomanagement. Als FME helpen wij leden om risico’s te beheersen. Van cybersecurity tot het ontwikkelen van een strategie en een organisatie ‘die een stootje kan hebben’. Ook onze partners in het FME Ledenvoordeelprogramma kunnen je op weg helpen. Van het afdekken van risico’s met verzekeringen, goed debiteurenbeheer en uitwijkmogelijkheden voor je IT-omgeving. Tot veilige kleding en andere maatregelen voor een veilige en gezonde werkomgeving. En ook het anticiperen op mogelijke personeelstekorten hoort uiteraard bij een doordacht risicomanagement plan. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie toe met deze uitgave van het FME Ledenvoordeel Magazine!

*tekst ‘zonder risico’s geen vooruitgang’ is van Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, Voorzitter FME