Zie ook

Distributie transformatoren

De distributie transformator is een onmisbare schakel tussen middenspanning en laagspanning. Aqualectra ondersteunt u graag bij het maken van de beste keuze tussen oliegekoelde transformatoren of droge transformatoren. Wij rekenen u graag voor wat mogelijke kortsluitstromen en parallelschakelingen van transformatoren en generatoren voor consequentie kunnen hebben voor de kortsluitstromen van onderliggende verdeelinrichtingen. Indien gewenst kunnen wij ook toebehoren aan u leveren.

DROGE TRANSFORMATOREN

Een droge transformator wordt ook wel aangeduid als giethars of cast resin geïsoleerde transformator. Isolatie van een giethars transformator wordt gerealiseerd door het ingieten van de transformatorwikkelingen onder vacuüm. De koeling van de giethars transformator vindt plaats via natuurlijke luchtventilatie en eventueel een geforceerd koelsysteem. De giethars uitvoering wordt vaak binnen toegepast. Onze droge transformatoren voldoen aan Klimaatklasse C2, Brandklasse F1,  Omgevingsklasse E2, Gecertificeerd conform HD 464 S1.

OLIEGEVULDE TRANSFORMATOREN

Een minerale vloeistof gekoelde driefasennet transformator is een gesloten systeem, dat nagenoeg ongevoelig is voor omgevingscondities. De olie transformator wordt voornamelijk buiten toegepast, maar kan ook binnen worden opgesteld. Hierbij dient u echter wel rekening te houden met brandpreventie en een olieopvangbak in geval van calamiteiten. Deze transformatoren zijn afgevuld met niet-geleidende minerale olie conform CEI/IEC klasse 1.

VOORDELEN

  • uw product volgens uw specifieke eisen
  • lage verliezen
  • getest volgens de van toepassing zijnde normen
  • voor uw situatie de best passende optie
  • extra opties en accessoires leverbaar

OPTIES EN ACCESSOIRES

Aqualectra kan ook toebehoren leveren. Denk hierbij aan RIS-beveiligingen, Buchholz beveiligingsrelais, afdekkappen, aarding- en kortsluitgarnituur, spanningsaanwijzer, meetstok, trillingsdempers, rails, temperatuur relais, beveiligingen etc. Ook past Aqualectra een distributie transformator toe in de CML verdeler (Combinatie Middenspanning Laagspanning).

Zie ook