Zie ook

No-break / UPS systemen

Voorkom uitval van kritische processen en verlies van data. Bij spanningsuitval kan een ‘no-break’ installatie uw processen gaande houden. Aqualectra kan oplossingen bieden door de combinatie van een UPS en noodstroomaggregaat te combineren tot een no-break systeem. UPS verzorgt de voeding tijdens de eerste minuten, waarna het noodstroomaggregaat het overneemt.

Aqualectra kan de levering, inbedrijfname en service & onderhoud verzorgen van UPS systemen van gerenommeerde merken als APC, MGE, GE, Aros en Eaton. Betrouwbare UPS systemen die gebruik maken van de zogenoemde double-conversion methode: de netspanning (wisselspanning) wordt altijd omgezet in gelijkspanning. Met deze gelijkspanning worden de accu’s opgeladen. Vervolgens wordt de gelijkspanning van de accu’s weer omgezet in wisselspanning.

VEILIG EN FLEXIBEL

De beveiligde apparatuur werkt altijd op de stroom van de accu’s die continu worden bijgeladen. Door de elektronische regeling is de nieuwe wisselspanning altijd van juiste spanning en frequentie. Een UPS levert niet alleen energie bij uitval van het net, maar functioneert ook als filter bij netschommelingen, onder- en overspanning, sags, swells, frequentiedips, netvervuiling, transiënten en harmonische vervorming. UPS systemen kunnen middels SNMP protocollen gemonitored worden, onder andere door ons iSCAPE SCADA pakket.

DOUBLE-CONVERSION

Bij UPS- of no-breaksystemen die gebruik maken van de ‘double-conversion’ methode wordt de netspanning (wisselspanning) altijd omgezet in gelijkspanning. Met deze gelijkspanning worden de accu’s binnen de UPS opgeladen. Vervolgens wordt de gelijkspanning van de accu’s weer omgezet in wisselspanning. Door de elektronische regeling is de nieuwe wisselspanning altijd de juiste frequentie en spanning.

ABSOLUTE NOODZAAK

Belangrijke informatie in een datacenter in één klap verdwenen. Een OK in een ziekenhuis zonder spanning. Een UPS is niet meer weg te denken in onze huidige maatschappij. Een UPS redt data en mensenlevens en is daarmee een van de belangrijkste schakels in technische installaties.

Zie ook