Zie ook

Railkokersystemen

Railkokersystemen of busbars bieden een modern, veilig en flexibel alternatief voor transport en distributie van elektrische energie. De basis bestaat uit koperen of aluminium geleiders voorzien van een plaatstalen behuizing.

Een railkokersysteem kan worden toegepast in onder andere winkelcentra, openbare ruimtes, kantoren, ziekenhuizen, data centra, lichte en zware industrie. Niet alleen nemen railkokersystemen minder ruimte in, ze bieden door het gebruik van aftakkasten bovendien veel meer ontwerpvrijheid.

Railkoker is dé oplossing in projecten die snel opgeleverd moeten kunnen worden en waar de eindklant daarna zo min mogelijk overlast van eventuele aanpassingen wil hebben. Uitbreiden kan eenvoudig door het bijplaatsen van aftakboxen.

TOEPASSINGEN

Railkoker wordt toegepast voor de energiedistributie binnen elektrotechnische installaties. Door de compacte afmetingen van de kunststof aftakkasten bestaat er een groot toepassingsgebied voor railkokersystemen. Het systeem heeft een epoxy, stalen of aluminium kokerbehuizing. Deze behuizing doet, indien deze van metaal is, tevens dienst als aarde en heeft standaard een IP55 beschermingsgraad. Het railkokersysteem is leverbaar met aluminium of koperen geleiders; er bestaan zelfs types met 5 of 6 volledige geleiders.

De aftakkasten op railkokersystemen kunnen worden gemonteerd terwijl het railkokersysteem onder spanning staat. Indien er een uitbreiding of wijziging nodig is van de opstelling, kan men zonder het afschakelen van de installatie een wijziging uitvoeren.

VOORDELEN

  • snel geleverd en gemonteerd
  • neemt weinig ruimte in
  • flexibel af te takken en uit te breiden
  • gebruiksvriendelijk
  • kortsluitvastheid van 16 tot 280 kA
  • uitvoering IP54 tot IP68
  • hoge belastbaarheid

KEUS IN UITVOERING

Railkoker kan worden geleverd in diverse uitvoeringen met rechte elementen, aftakkasten en accessoires. Uitbreiden van gebruikers kan eenvoudig door het bijplaatsen van aftakkasten. Railkoker wordt toegepast voor de energiedistributie binnen elektrotechnische installaties.

Zie ook