06.05.2024

Elektrotechnisch tekenaar

32-40 uur / Heerhugowaard

Dit bieden we

Waarom je voor Aqualectra kiest? Aangezien je al bent gestart met lezen, hebben we jouw interesse blijkbaar al gewekt. Super! En die interesse willen we vasthouden. Oók als je eenmaal bij ons werkt. Daarom bieden we je naast een goed salaris een heel mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden, opleidingsmogelijkheden en loopbaankansen. Daar vertellen we je graag alles over in een persoonlijk gesprek. Alvast een sneak peek:

  • Een winstdelingsregeling, aandelen en een ruime overwerkvergoeding.
  • 40 vrije dagen en flexibele werktijden.
  • Leuke teamuitstapjes en sportieve uitjes.

Plezier in je werk staat bij ons voorop! Doordat we businessunit van VINCI Energies Nederland zijn, krijg je volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Woon je wat verder weg? We zijn filevrij bereikbaar.

Dit ben jij

Wij zoeken géén schaap met vijf poten. Daarom hebben we geen lijst met functie-eisen. Het belangrijkste is dat jij enthousiast wordt van deze vacature. Denk je dat jouw profiel en interesses goed aansluiten bij wat je gaat doen? Dan komen we graag met je in contact.

Dit ga je doen

Ontwerpen en tekeningen voor besturingspanelen realiseren: dat is kortgezegd jouw baan als projectengineer/elektrotechnisch tekenaar. Een afwisselende job, want onze schakelkasten zijn bestemd voor diverse doeleinden. Bijvoorbeeld voor de luchtverversing van grote kantoorgebouwen of de koeling van ijsbanen. Maar het komt ook voor dat je schema’s tekent om de verlichting en slagbomen op de Afsluitdijk te bedienen. Daarbij heeft iedere klant andere eisen waarmee je rekening houdt. Kortom, geen werkdag is voor jou hetzelfde!

Het liefst heb je al een opleiding of ervaring in de elektrotechniek. Vervolgens zorgen wij dat je stap voor stap een specialist wordt op het gebied van engineering. Zo start je met het aanpassen van tekeningen na de oplevering van een project. Op die manier leer je onze software EPLAN Electric P8 en de processen op de afdeling goed kennen. En daarna? Dan ga je met een volledig project aan de slag. Je controleert de projectinformatie en hebt overleg met de projectleider over de technische invulling. Geeft een klant groen licht voor jouw ontwerp? Dan maak je een compleet werkpakket voor jouw collega’s van productie, inclusief coderingslijsten. Ook bestel je intern de benodigde materialen.

Je verricht werk om trots op te zijn. Want met jouw ontwerpen zorg je dat er uiteindelijk schakelkasten staan die optimaal werken. Extra leuk: bij Aqualectra werk je aan een mooie toekomst in de elektrotechniek. Zo kun je doorgroeien naar senior projectengineer, waarbij je ook complexe besturingspanelen voor meerdere afdelingen ontwerpt. Of misschien zelfs naar projectleider, waarbij je ook verantwoordelijk bent voor de commerciële en financiële kanten van projecten. Ontwikkel jij je liever in de breedte? Denk dan eens aan een functie als tester of servicemonteur. Welke kant je ook op wilt, wij helpen je graag met cursussen en opleidingen.

Dit is je team

Je werkt op de afdeling Projectsupport, die uit acht projectengineers/elektrotechnisch tekenaars en een leidinggevende bestaat. We creëren ontwerpen en tekeningen voor besturingspanelen in alle soorten en maten. Dit doen we voor vier afdelingen: Besturingstechniek, Gebouwautomatisering, Industrie en Utiliteit. Op basis van jouw interesses en capaciteit bepalen we voor welke afdeling jij aan de slag gaat. We werken in een ontspannen sfeer en helpen elkaar graag. Ook krijg je een vaste buddy die zorgt dat je Aqualectra goed leert kennen.

En dit zijn je collega’s

Is het niet raar dat je je collega’s vaak pas ontmoet als je al een contract hebt getekend? Dat doen wij graag anders. Daarom stellen we je nu alvast voor aan een paar mensen die je straks zeker gaat tegenkomen:

Alex, je manager, wiens deur altijd voor je openstaat.
Nicole, onze hr-businesspartner, die samen met jou het sollicitatieproces doorloopt en je ook daarna helpt om het beste uit je loopbaan bij Aqualectra te halen.
Arjen, Henk, Nico, Pascal, Pawel, Rick, Rob en Ron, allemaal enthousiaste collega’s bij wie je straks altijd terecht kunt voor vragen of advies.

Je werkt bij een van de grootste paneelbouwers van Europa: Aqualectra, een merk van VINCI Energies. Wij leveren hoogwaardige elektrische panelen én de kennis en diensten voor totaaloplossingen in energiedistributie, besturingstechniek, gebouwautomatisering en industriële automatisering. De kansen om jezelf uit te dagen en om door te groeien liggen voor het oprapen.

Tegelijkertijd voelt de organisatie heel lokaal aan. Hoe dat komt? Door onze 65 zelfstandige businessunits verspreid over Nederland. De meeste van onze mensen werken voor één businessunit. Dat is je thuisbasis. Een plek met een sterk teamgevoel, waar we luisteren naar jouw ideeën en waar iedereen elkaar persoonlijk kent.

Werken bij een van de grootste paneelbouwers van Europa? Ontwerpen en tekeningen voor besturingspanelen als elektrotechnisch tekenaar?

Reageer direct

Wil je eerst meer informatie of een kop koffie komen drinken?
Neem dan contact op met onze coördinator projectsupport Alex van der Sluis
via 088 – 54 54 821 of mail hem direct via deze link.

We maken graag persoonlijk kennis met je en laten je dan meteen vol trots ons bedrijf zien. Mail je cv en motivatie via onderstaande knop.